miércoles, abril 28, 2010

Pepe Roupeiro e Flavio Morganti


Hoxe "Alicia" deixounos un agasallo, unha entrevista a Pepe Roupeiro e Flavio Morganti a modo de diálogo entre a cocina tradicional e a de vangarda.

"Hai tamén unha revista catalana que se chama Chefsbook que acaba de sacar o seu nº 49. Nel sae unha reportaxe titulada "Flavio Morganti e Pepe Roupeiro. Corazón Gallego". Trata da convivencia da cociña tradicional e a de vangarda. Gostóume moito e, ademáis de ser dous estupendos profesionais, Pepe de Roupeiro os do Castro tócanos de cerca por consorte. É un orgullo que estea tan ben considerado no mundo da gastronomía tamén fóra de aquí".

8 comentarios:

Julio R dijo...

´Si que es verdad que gusta que hablen bien de los gallegos y más cuando es con motivo. Además en este caso es un medio catalán el que lo hace y es una publicación especializada en temas gastronómicos. Felicidades

Anónimo dijo...

Eu vin esa revista mentres esperaba turno pra comer nun restaurante en Madrid hai duas semanas. O que non sabía era que o dono do Roupeiro tivese que ver con Caldelas. O restaurante conocíno xa hai anos, e por certo, comímos moi ben alí.

Manolita Castro Alonso dijo...

De vez en cando dou unha volta por estes lares do transformador en busca de novas e, agora mesmo, non podía crer o que estaba a ver. Como implicada neste tema, por ser a muller de Pepe, dou as gracias por facervos eco desta nova.
Despois de estudar maxisterio él fíxose cargo”temporalmente” do negocio, por circunstancias familiares e ata hoxe. Descubríu un camiño que require moita dedicación e que tamén dá grandes gratificacións a través do trato persoal cos clientes , algúns tan fieles que seguen aí a través dos anos e a oportunidade de coñecer xente moi interesante.
De Flavio teño que dicir que é un gran profesional, creativo, innovador e inquieto, pero, sobre todo, un grande e bon amigo.
Gracias e ata sempre.

Anónimo dijo...

Vín moitas veces este restaurante ao pasar por A derrasa pero non sabía que fora tan bon. O cocido que se ve na foto da gana de atacarlle.

Anónimo dijo...

E verdade que a foto a fai abrir
o apetito. Cando levan tantos anos aí con tan boa fama por algo será.

toño dijo...

Cuando vamos a Gslicia cada veran
nos temos unha cita obligada co restaurante Roupeiro. O cabrito asado e o millorciño que comin en moitos anos. Ali cómese, o que se dice comer ben, pra gustos, claro.

Anónimo dijo...

Haberá que ir probar estes dous sitios. Nunca esta de mais ter na axenda direccions interesantes. A verdade e que en internet e nas guias poñenos en bo lugar, a cada un no seu estilo.

R. Ruiz Alcántara dijo...

Estuve en el restaurante Roupeiro por casualidad durante una excursión por la Ribeira Sacra. Lo encontramos en la carretera y nos llamó la atención la casa antigua. Fue todo un acierto. La comida excelente, buena y amplia carta de vinos, el ambiente de lo más agradable, con una decoración llena de detalles: objetos populares gallegos, antigüedades y pintura.Precioso y auténtico. Eso veníamos buscando y allí encontramos una buena muestra. Por añadidura amabilidad y toda una serie de explicaciones sobre la zona que nos fueron muy útiles. Quedamos encantados y agradecidos y prometemos volver.