domingo, febrero 10, 2008

Ceboliñas tenras na parrilla



Estou esperando uns amigos cataláns que veñen a xantar unha calçotada. A cousa non é doada pois poido quedar mal, se non afino. Un dos combidados, Josep, ten unha casa en Valls, terra onde os barceloneses acuden en masa, os fins de semán, a comer Calçots. Unha tradición culinaria das máis típicas do país Catalá, que se celebra sobretodo a finais do inverno. Son como unha variante de ceboliñas tenras. Fanse na parrilla, volta e volta, e logo rípaselle a pel exterior, móllanse nunha "salvitxada", parecida á salsa romesco, e para dentro, con babeiro a ser posible. Un tinto do Penedés, se non temos un Rioxa ou un Ribeira do Douro, pode server para acompañalos. Os calçots son moi sabrosos e dixestivos. Nos vamos a acompañalos con butifarras feitas con champiñóns e escalivada, que Joaquín mercou onte na Boquería, un dos mercados máis fermosos do mundo.

No hay comentarios: