miércoles, abril 28, 2010
Pepe Roupeiro e Flavio Morganti
Hoxe "Alicia" deixounos un agasallo, unha entrevista a Pepe Roupeiro e Flavio Morganti a modo de diálogo entre a cocina tradicional e a de vangarda.
"Hai tamén unha revista catalana que se chama Chefsbook que acaba de sacar o seu nº 49. Nel sae unha reportaxe titulada "Flavio Morganti e Pepe Roupeiro. Corazón Gallego". Trata da convivencia da cociña tradicional e a de vangarda. Gostóume moito e, ademáis de ser dous estupendos profesionais, Pepe de Roupeiro os do Castro tócanos de cerca por consorte. É un orgullo que estea tan ben considerado no mundo da gastronomía tamén fóra de aquí".
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8 comentarios:
´Si que es verdad que gusta que hablen bien de los gallegos y más cuando es con motivo. Además en este caso es un medio catalán el que lo hace y es una publicación especializada en temas gastronómicos. Felicidades
Eu vin esa revista mentres esperaba turno pra comer nun restaurante en Madrid hai duas semanas. O que non sabía era que o dono do Roupeiro tivese que ver con Caldelas. O restaurante conocíno xa hai anos, e por certo, comímos moi ben alí.
De vez en cando dou unha volta por estes lares do transformador en busca de novas e, agora mesmo, non podía crer o que estaba a ver. Como implicada neste tema, por ser a muller de Pepe, dou as gracias por facervos eco desta nova.
Despois de estudar maxisterio él fíxose cargo”temporalmente” do negocio, por circunstancias familiares e ata hoxe. Descubríu un camiño que require moita dedicación e que tamén dá grandes gratificacións a través do trato persoal cos clientes , algúns tan fieles que seguen aí a través dos anos e a oportunidade de coñecer xente moi interesante.
De Flavio teño que dicir que é un gran profesional, creativo, innovador e inquieto, pero, sobre todo, un grande e bon amigo.
Gracias e ata sempre.
Vín moitas veces este restaurante ao pasar por A derrasa pero non sabía que fora tan bon. O cocido que se ve na foto da gana de atacarlle.
E verdade que a foto a fai abrir
o apetito. Cando levan tantos anos aí con tan boa fama por algo será.
Cuando vamos a Gslicia cada veran
nos temos unha cita obligada co restaurante Roupeiro. O cabrito asado e o millorciño que comin en moitos anos. Ali cómese, o que se dice comer ben, pra gustos, claro.
Haberá que ir probar estes dous sitios. Nunca esta de mais ter na axenda direccions interesantes. A verdade e que en internet e nas guias poñenos en bo lugar, a cada un no seu estilo.
Estuve en el restaurante Roupeiro por casualidad durante una excursión por la Ribeira Sacra. Lo encontramos en la carretera y nos llamó la atención la casa antigua. Fue todo un acierto. La comida excelente, buena y amplia carta de vinos, el ambiente de lo más agradable, con una decoración llena de detalles: objetos populares gallegos, antigüedades y pintura.Precioso y auténtico. Eso veníamos buscando y allí encontramos una buena muestra. Por añadidura amabilidad y toda una serie de explicaciones sobre la zona que nos fueron muy útiles. Quedamos encantados y agradecidos y prometemos volver.
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